Absolvenţii de gimnaziu care nu au fost repartizaţi la liceu din cauza numărului mic de opţiuni completate în fişa de admitere mai au o şansă: au rămas locuri chiar şi în liceele bune. Sursa: RĂZVAN VĂLCĂNEANȚU
În urma repartizării computerizate, peste 2.000 de elevi au rămas fără loc la liceu din cauza faptului că au completat incorect fişele de admitere. Ei vor fi repartizaţi pe locurile libere, în data de 22 iulie.
Tinerii pot completa opţiunile până în data de 19 iulie, la şcolile generale în care au învăţat.
Cele mai multe locuri libere sunt la colegii tehnice şi grupuri şcolare, însă nici la liceele teoretice listele nu sunt neaparat închise. În Bucureşti, spre exemplu, cele mai multe locuri sunt la Grupul Şcolar Industrial Nr.19 (RATB)- 46 de locuri, însă elevii cu medii mari pot opta şi pentru Liceul teoretic Jean Monnet, filologie bilingv franceză, unde mai sunt 3 locuri.
La Cluj, oferta pentru elevii cu pretenţii mari este mai slabă, clujenii nerepartizaţi având de ales doar între colegii tehnice şi grupuri şcolare.
Cunoscătorii de limbă germană, avantajaţi
În judeţul Iaşi, în afară de colegiile tehnice şi grupurile şcolare, tinerii pot alege Colegiul Naţional "Mihail Sa doveanu", din Paşcani, unde sunt 29 de locuri la filologie şi 11 la matematică-informatică.
În Timiş, Colegiul Naţional Bănăţean Timişoara mai dispune de 30 de locuri la ştiinţe sociale, cu predare în limba germană.
Şi elevii din Mehedinţi pot opta pentru un colegiu naţional. La Colegiul "Traian" din Drobeta- Turnu Severin mai sunt 5 locuri la matematică-informatică, bilingv germană.