In primele sase luni ale anului 2011, conform unei statistici facute de politie, in judetul Iasi, au fost furate 92 de biciclete. Dintre acestea, 78 doar din municipiu. Numarul plangerilor a crescut odata cu incalzirea vremii, iar in lunile aprilie, mai si iunie s-au inregistrat peste 20 de furturi pe luna. Politistii au primit 28 de sesizari cu privire la furturile de biciclete numai in luna mai. Acestia spun ca jumatate dintre ele erau asigurate pe scara blocului, fiind prinse de balustrada cu sisteme antifurt. Hotii au actionat, in majoritatea cazurilor, in timpul noptii. Doar 40 de biciclete au fost furate in timpul zilei. "Cel mai frecvent mod de operare întalnit în cazul furturilor de biciclete a fost distrugerea sau taierea sistemului antifurt al bicicletei, fiind sesizate 43 de fapte de acest gen. Insa un sfert din furturile sesizate au avut loc din cauza neglijentei proprietarilor, care le-au lasat neasigurate si nesupravegheate în locuri usor accesibile hotilor", a declarat subcomisarul Madalin Taranu.
Politia clasifica furturile de biciclete ca fiind infractiuni sezoniere, conditionate de temperatura. Iesenii sunt sfatuiti sa lege cadrul bicicletei de roata din fata sau de cea din spate cu un cablu de otel sau sistem antifurt de un stalp, grilaj sau pom atunci cand sunt nevoiti sa lase vehiculul in strada. De asemenea, indicat ar fi ca bicicleta sa fie parcata intr-un loc cat mai circulat si frecventat.
In primele sase luni ale anului 2011, conform unei statistici facute de politie, in judetul Iasi, au fost furate 92 de biciclete. Dintre acestea, 78 doar din municipiu. Numarul plangerilor a crescut odata cu incalzirea vremii, iar in lunile aprilie, mai si iunie s-au inregistrat peste 20 de furturi pe luna. Politistii au primit 28 de sesizari cu privire la furturile de biciclete numai in luna mai. Acestia spun ca jumatate dintre e