În această dimineaţă, anchetatori şi forţe speciale de ordine de la Bucureşti au făcut percheziţii în două apartamente din Timişoara şi alte patru locuinţe din judeţ, în căutarea mai multor infractori care ar fi comis o serie de ilegalităţi on-line. Timişorenii au vândut diferite produse, au încasat banii dar nu au mai trimis bunurile proprietarilor.
UPDATE, ORA 09.00
Până în acest moment percheziţia "comandată" de FBI în judeţul Timiş s-a dovedit un eşec. În Timişoara au avut loc două descinderi, dar la nici una dintre adrese cei acuzaţi de escrocherii informatice nu au fost găsiţi acasă. Ca atare, oamenii legii au putut cerceta în linişte apartamentele. Vecinii celor acuzaţi de înşelarea americanilor spun că habar nu aveau că locuiau în bloc cu persoane certate cu legea. În plus, suspecţii păreau oameni modeşti.
Click pe poze pentru GALERIE FOTO!
UPDATE, ORA 08.40
Două apartamente din Timişoara au fost răscolite de mascaţi şi jandarmi în această dimineaţă. În unul dintre apartamente nu a fost gasit nimeni, iar în cel de-al doilea percheziţiile continuă şi la această oră. Atât anchetatoriii, cât şi forţele de ordine, au fost aduse de la Bucureşti. Până în momentul de faţă nu s-a făcut nicio reţinere. La această oră, percheziţii asemănătoare au loc în Capitală şi în alte opt oraşe. La nivel naţional au avut loc 117 percheziţii domiciliare, în Bucureşti, Craiova, Târgu Jiu, Timişoara, Râmnicu Vâlcea, Zimnicea, Alexandria, Reşiţa şi Piteşi. Toţi cei vizaţi fac parte din trei grupări infracţionale specializate în fraude informatice. Ei sunt suspectaţi că au indus în eroare, pe Internet, cumpărători din alte ţări, prin postarea unor anunţuri fictive de vânzare a diverse bunuri. Prejudiciul estimat până în prezent este de aproximativ 20 de milioane de dolari, fiind vorba de peste 1.000 de victime. Autorităţile române a