Titlul filmului este numele unui tip cât se poate de oarecare, angajat model la un supermarket, dar considerat fără viitor de către superiorii săi. Numai bine pică filmul ăsta după scandalul cu Bacalaureatul autohton.
Pe peliculă ni se demonstrează că unde te aştepţi mai puţin, respectiv în America, trebuie musai să ai studii superioare, ca să ţinteşti mai sus pe scara ierarhică şi să ai un CV beton. „Încoronatul" nostru/Crowne, care-şi are numele desenat până şi pe cana de cafea, tipică pentru cei de peste Ocean (pe care noi am descoperit-o iniţial, cu stupoare, în minunatul serial poliţist „Kojak", unde delicata ceşcuţă europeană era înlocuită cu ditamai stacana, cu care între timp ne-am familiarizat şi datorită ispititoarelor cafenele Starbucks), se pune cu burta pe carte.
Deşi nu mai e foarte tânăr, vorba zicalei americăneşti „nu eşti niciodată prea bătrân ca să înveţi", dovedeşte chiar multă perseverenţă în încercarea sa de autodepăşire. La facultate dă peste o profesoară atipică, interpretată fără prea mult efort de Julia Roberts, la fel de antipatică precum se dovedeşte în viaţa de toate zilele, spre final mai dându-se, puţin, pe brazdă. Tom Hanks este evident că şi-a pus în gând să facă un film motivaţional.
Coscenaristă este Nia Vardalos, Antonia Eugenia pe numele ei adevărat, o canadiancă americancă, regizoare, producătoare şi actriţă, de obicei, devenită celebră după nominalizatul la Oscar „Nunta à la grec". Întreaga poveste este dulce-amară, dar foarte realistă şi ar putea să-i stimuleze pe unii să-şi ia viaţa de la capăt, ca să mai schimbe ceva, în bine. Personajul principal interpretat de regizorul, coscenaristul şi producătorul Tom Hanks are şi un tic verbal: Spectacular/Spectaculos, spus apăsat şi pe silabe, vrând parcă să amintească nostalgicilor cunoscători în ale filmului de Richard Burton, în „Noaptea iguanei", unde cuvântul-