Potopul de luni a inundat mai multe locuinţe din Craiova, cartierele Romaneşti sau Brestei fiind printre cele mai afectate. A fost nevoie de intervenţia pompierilor pentru a scoate apa din curţile oamenilor, care acum se gândesc să-şi asigure casele, deşi nu sunt convinşi că poliţa obligatorie îi va ajuta cu ceva. Cei afectaţi de inundaţii dau vina pe lipsa canalizării şi pe faptul că autorităţile i-au lăsat de izbelişte.
„De 40 de ani, de când stau aici, nu s-a întâmplat niciodată aşa. Mai ploua şi se inunda curtea, dar nu ajungea apa până în beci. Acum a fost dezastru. Au venit pompierii ca să scoată apa. De vină sunt cei care au făcut strada Bucura, pentru că este înclinată şi toată apa se scurge pe alee şi intră în curţile şi casele oamenilor“, a spus Ştefania Dragomir, care stă pe strada Bucura 58, colţ cu aleea II Odesa. De fapt, în urma ploii de luni toată aleea a fost inundată. „Eu stau cu sacii de nisip la poartă, pregătiţi în caz de ploaie. De fiecare dată apa intră în curte şi o scot cu pompele. Bine că am fost acasă că altfel mă trezeam cu casa plină de apă“, a declarat Vasile Neacşu, care locuieşte pe aleea II Odesa, la numărul 17.
În aceeaşi situaţie au fost şi craiovenii de pe aleea Tabacu. Oamenii s-au plâns că inundaţii apar la fiecare ploaie, iar autorităţile locale nu fac nimic în acest sens. „Am scos totul din casă, acum stau cu covoarele la soare şi aştept să se usuce. Am ridicat fundaţia la casă, dar tot avem probleme cu apa. De doi ani ni se tot spune că o să avem şi noi canalizare, dar nu s-a făcut nimic. Şi am mai înţeles că aleea asta ar figura la primărie ca asfaltată“, a afirmat Angelica Gârleanu. În registrele Primăriei Craiova, aleea Tabacu figurează ca fiind din balast.
Firmele, obligate să-i asigure pe cei inundaţi
Nici unul dintre cei intervievaţi nu avea însă locuinţa asigurată, deşi, după 15 iulie,