În urmă cu trei sezoane, Liga 1 era invadată de antrenori străini. Nu mai puţin de 6 nume din afara graniţelor României figurau ca lideri pe banca echipelor din primul eşalon. Cu mai puţin de o lună înainte de începerea noului sezon, doar 2 formaţii mai au un antrenor străin: Steaua şi CFR Cluj. Dacă privim "în afară", găsim 9 antrenori, nici unul în campionatele puternice din Europa.
Moda antrenorilor străini pare să-şi fi trăit perioada de celebritate după ce în etapa cu numărul 11 din sezonul 2010/2011, pe banca celor 18 echipe s-au aflat doar antrenori români.
Toni Conceicao şi-a luat tălpăşiţa
Toni Conceicao a părăsit grupul antrenorilor străini din Liga 1 după ce şi-a prezentat astăzi demisia de la FC Braşov. Nemulţumit de campania de transferuri a clubului de sub Tâmpa, portughezul a preferat să-şi rezilieze contractul (VEZI TOATE DETALIILE PLECĂRII) . Jorge Costa (CFR Cluj) şi Ronny Levy (Steaua) sînt singurii antrenori străini care au rămas în Liga 1, Dusan Uhrin ajungînd în cel de-al doilea eşalon odată cu retrogradarea Timişoarei.
9 antrenori s-au instalat peste hotare
Dan Petrescu a crescut atît în ochii suporterilor români, dar mai ales în cei ai echipei din Krasnodar, după ce a reuşit să o promoveze în prima ligă din Rusia şi să obţină rezultate foarte bune în acest an. Chiar dacă nu a obţinut performanţe extraordinare cu naţionala Moldovei, Gabi Balint a transformat-o într-o echipă care s-a impus uşor în faţa Finlandei şi selecţionatei din San Marino, iar Olanda a cîştigat cu greu, 1-0.
Mircea Lucescu este de departe cel mai de succes antrenor român în activitate, sezonul trecut reuşind din nou să îşi treacă în palmares 3 trofee, devenind cel mai iubit personaj de la Doneţk.
Cosmin Olăroiu a preluat în urmă cu o lună pe Al-Ain (Emiratele Arabe Unite) şi a fost primit excelent