Problemele socio-economice îngreunează finalizarea oficială a căsătoriilor. În prima jumătate a anului doar 13 cupluri din Slatina au cerut divorţul pe cale administrativă.
Criza economică afectează viaţa cuplurilor din Slatina care vor să pună punct relaţiei. Cel puţin aceasta este concluzia care reiese din cifrele Biroului de Stare Civilă din cadrul Primăriei Slatina. Potrivit informaţiilor furnizate de Mihaela Stana, purtător de cuvânt al primăriei slătinene, în cele şase luni ale anului în curs numai 13 cupluri s-au adresat instituţiei menţionate solicitând divorţul pe cale administrativă.
“Dintre cele 13 cupluri care s-au adresat Primăriei Slatina pentru a cere divorţul pe cale administrativă, procedura s-a finalizat pentru şapte dintre acestea, restul fiind în diferite faze. Menţionăm că, până în luna februarie a acestui an, primăria (Slatina, n.a.) nu percepea nicio taxă cuplurilor care au solicitat divorţul pe cale administrativă”, a declarat Stana. Aceasta a precizat că taxa de divorţ a apărut în urma aprobării HCL nr. 37 din 25 februarie şi a intrat în vigoare de la 1 martie. Divorţul pe cale administrativă este preferat de cei care decis să se despartă amiabil şi care în timpul căsătoriei nu au avut niciun copil minor.
Chichiţe avocăţeşti la divorţ
Cele şapte perechi au şi intrat în posesia deciziei de divorţ fãrã a mai fi nevoie de ajutorul unui avocat sau de luni întregi pentru a-şi putea lua “rămas-bun”. A trebuit doar ca cei doi soţi să se înteleagă asupra numelui pe care îl vor purta ulterior, să nu aibă copii minori în întreţinere şi ca niciunul dintre ei să nu fie pus sub interdicţie. Aşa cum prevede Legea nr. 202/2010, certificatul de divorţ le-a fost înmânat celor doi dacă, după 30 de zile de la depunerea actelor şi a declaraţiei prin care notifică intenţia de a divorţa, şi-au menţinut decizia şi au completat încă o de