Clădirea în care se oficiază cununii civile va fi dotată cu sisteme antiefracţie şi de monitorizare. Edilii vor să securizeze imobilul care adăposteşte certificatele de căsătorie, pentru că Poliţia Locală nu mai asigură paza.
Clădirea unde se oficiază căsătoriile, situat pe strada Unirii, nr. 50A, este şi sediul Serviciului Public Comunitar de Evidenţă a Persoanei. Construită în secolul al XIX-lea,
Casa Rusănescu, în prezent monument istoric, a devenit sediu pentru serviciul din cadrul municipalităţii după ce imobilul ce găzduia fosta Casă a Căsătoriilor, aflată la intersecţia străzilor Eugeniu Carada şi Mihai Kogălniceanu, a fost retrocedată vechilor proprietari.
DETECTOARE DE PREZENŢĂ, SENZORI ŞI SIRENĂ
Necesitatea ahiziţionării unui sistem performant antiefracţie a venit ca urmare a faptului că, începând cu 1 ianuarie 2011, poliţiştii locali nu mai sunt asigură paza incintei, ca
urmare a reorganizării Poliţiei Comunitare. Mai mult, imobilul este şi sediu pentru Serviciul de Stare Civilă şi Serviciul Autoritate Tutelară, care deţin registre şi certificate de stare civilă. Dată fiind importanţa documentelor adăpostite şi faptul că, în prezent, clădirea nu este securizată în niciun fel, edilii au decis să achiziţioneze un sistem antiefracţie şi de monitorizare video cu camere de supraveghere, aşa cum cere legislaţia. Imobilul ar fi trebuit securizat încă de la 1 ianuarie, de când agenţii locali nu mai asigură paza. Conform caietului de sarcini întocmit de angajaţii municipalităţii, clădirea va fi dotată cu opt camere video, dintre care cinci sunt de interior, cu 10 detectoare de prezenţă, dar şi cu un monitor LCD pe care să poată fi supravegheată activitatea din interiorul şi exteriorul clădirii. Primăria va mai achiziţiona opt senzori, o sirenă exterioară, dar şi o centrală de efracţie.
„Sistemul va fi montat în aşa fel încât să asigure