Agricultorii ieseni par sa inregistreze in acest an productii record la mai multe culturi agricole, graul si rapita fiind in prim-plan. La grau s-au recoltat pana acum 3.120 de hectare, ceea ce inseamna 10% din suprafata insamantata. Potrivit datelor centralizate de Directia pentru Agricultura, s-a obtinut o productie medie de 3.600 kg/ha, cu 550 de kilograme mai mult decat s-a estimat in primavara. "Aceasta cantitate poate varia foarte mult, pentru ca suprafata recoltata e relativ mica. Din informatiile noastre, vor fi productii bune. Daca se va obtine o medie de 4.300 de kilograme, este excelent", a comentat Catalin Rosca, directorul Directiei pentru Agricultura.
La rapita s-a estimat o productie de 1.400 de kilograme la hectar si s-a obtinut dublu. "S-a recoltat 66% din suprafata, adica 8.100 de hectare, si s-au obtinut 2.800 de kilograme. Este o productie buna", a adaugat Catalin Rosca.
Recoltarea orzoaicei de toamna este aproape de finalizare, lucrarile fiind efectuate pe 750 de hectare, ceea ce inseamna 88% din intreaga suprafata cultivata. Pana acum s-a obtinut o cantitate de 2.480 kg/ha, cu 100 de kilograme mai putin decat s-a presupus. Recoltarea orzului se apropie de 60% din suprafata, de pe cele 980 de hectare fiind obtinuta o productie medie de 3.500 de kilograme.
Agricultorii ieseni par sa inregistreze in acest an productii record la mai multe culturi agricole, graul si rapita fiind in prim-plan. La grau s-au recoltat pana acum 3.120 de hectare, ceea ce inseamna 10% din suprafata insamantata. Potrivit datelor centralizate de Directia pentru Agricultura, s-a obtinut o productie medie de 3.600 kg/ha, cu 550 de kilograme mai mult decat s-a estimat in primavara. "Aceasta cantitate poate varia foarte mult, pentru ca suprafata recoltata e relativ mica. Din informatiile noastre, vor fi productii bune. Daca se va obtine o medie de 4.300 d