Cu ajutorul autorităţilor americane, FBI şi Secret Service, Poliţia Română a destrămat trei grupări infracţionale organizate transfrontaliere, specializate în comiterea de fraude informatice pe site-urile de comerţ electronic. Poliţa Română anunţă, printr-un comunicat, că percheziţiile efectuate pentru prinderea escrocilor vizeză 117 locuinţe. Sursa: gorjexcusiv.roSursa: FacebookSursa: Mircea Mureşan
1 /.
UPDATE 14.00 Doi medici stomatologi sunt implicaţi în reţeaua destructurată cu ajutorul FBI şi Secret Service. Unul dintre aceştia este Laurenţiu Adam, 31 de ani, din Reşiţa. Casa familiei Adam a fost "vizitată", azi dimineaţă, de mascaţi. Tot în Reşiţa au mai fost percheziţionate alte trei locuinţe.
Celălalt medic anchetat de oamenii legii este un prieten de-al lui Adam. Acesta este din localitatea Bumbeşti-Jiu, judeţul Gorj, şi se numeşte Horaţiu Bălănescu. El se numără printre cei 22 de gorjeni săltaţi în această dimineaţă de la domiciliu. Dintre cei anchetaţi, şase sunt din Bumbeşti-Jiu. Horaţiu Bălănescu şi soţia acestuia au fost aduşi la sediul DIICOT Biroul Teritorial Gorj pentru a fi audiaţi de către procurori.
Pentru a fi aduşi în faţa procurorilor, poliţiştii de la Crimă Organizată din Bucureşti au percheziţionat 55 de locuinţe în Capitală şi în judeţele din împrejurimi. De asemenea, cei din Craiova au efectuat percheziţii în 32 de locaţii, iar cei din Gorj - 30.
Peste 90 de persoane sunt cercetate penal pentru fraude informatice, constituire a unui grup infracţional organizat şi înşelăciune în convenţii cu consecinţe deosebit de grave. La acţiune participă procurorii DIICOT şi poliţiştii de la Crimă Organizată.
Oraşele în care au avut loc descinderile sunt Bucureşti, Craiova, Tg. Jiu, Timişoara, Râmnicu-Vâlcea, Zimnicea, Alexandria, Reşiţa şi Piteşti.
Oamenii legii precizează că membrii grupărilor au construit o a