Specialişti reuniţi la Tulcea au apreciatcă zona nu este promovată îndeajuns pe piaţa internă şi pe cea externă.
Lipsa promovării şi a unei strategii de dezvoltare - acestea sunt principalele probleme ridicate de patronii din Delta Dunării, într-o întâlnire cu autorităţile.
„Ca şi turismul de pe litoral, turismul din Delta Dunării are nevoie urgent de o strategie prioritară de dezvoltare şi de o promovare masivă, eficientă şi focusată pe grupurile de turişti ţintă, care să atragă cât mai mulţi turişti români şi străini", spun, la unison, Corina Martin, preşedintele Asociaţiei pentru Promovarea şi Dezvoltarea Turismului Litoral - Delta Dunării, şi Daniel Iluşca, preşedintele Asociaţia Patronatului din Turismul în Delta Dunării.
Reprezentanţii asociaţiilor au însă şi probleme punctuale. Prima dintre ele se referă la hotărârea de guvern privind circulaţia ambarcaţiunilor de agrement din Delta Dunării, care ar putea bloca activitatea turistică în judeţul Tulcea, dacă va fi adoptată. În plus, patronii cer să cumpere combustibilul fără acciză şi taxă de drum, pentru posesorii de bărci şi hoteluri plutitoare. Ei vor de asemenea să existe posibilitatea ca plătirii taxei de acces în rezervaţie la locaţiile turistice autorizate. La nivelul judeţului Tulcea s-au demarat tratative între reprezentantii celor două asociaţii, primăria, Consiliul Judeţean şi Administraţia Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării în vederea rezolvării acestor probleme. „Atragem din nou atenţia MDRT, precum şi Ministerului Mediului, având în vedere că situaţia turismului în Delta Dunării continuă să nu beneficieze concret de nici un fel de măsuri stimulative şi prioritare din partea autorităţilor publice centrale, dincolo de promisiuni şi angajamente verbale", a spus Corina Martin.
Programul „Delta Dunării pentru toţi"
Corina Martin a precizat că se pregăteşte lansa