Curtea Supremă a decis confiscarea a aproape un milion de euro din conturile fostului lider PSD Dan Ioan Popescu, deoarece acesta nu a putut proba provenienţa licită a banilor.
Dan Ioan Popescu, fostul ministru al Industriilor, şi soţia sa „au efectuat cheltuieli nejustificate de 4.081.676,80 lei", susţin judecătorii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie. Decizia acestora poate fi atacată cu recurs. Instanţa a dispus confiscarea acestei sume „şi obligă persoanele cercetate să plătească această sumă la bugetul statului în termen de 30 de zile de la rămânerea irevocabilă a prezentei sentinţe". De ase-menea, Înalta Curte „menţine sechestrul asigurator şi obligă persoanele cercetate să achite la bugetul statului suma de 17.935 lei cu titlu de cheltuieli de judecată".
Scandalul legat de cheltuielile familiei fostului ministru PSD Dan Ioan Popescu a izbucnit în presă în urmă cu şase ani, când jurnaliştii au inventariat averea familiei acestuia aşa cum era descrisă în declaraţia sa de avere şi de interese. Atunci, s-a observat că fostul ministru făcuse achiziţii imobiliare care valorau mult mai mult decât veniturile sale şi ale soţiei.
Cum a evoluat scandalul DIP
2005 - Presa a dezvăluit neconcordanţele din declaraţiile de avere ale ex-ministrului Dan Ioan Popescu. Pe vremea aceea nu exista Agenţia Naţională de Integritate pentru controlul averilor demnitarilor, ci o comisie specială, constituită special pentru miniştri şi parlamentari la nivelul competenţei Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie. Comisia specială a declanşat verificarea averii fostului ministru în vara anului 2005, în urma sesizării fostului procuror general Ilie Botos. Apoi, concluziile comisiei speciale au fost judecate de o instanţă de trei judecători de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.
2007- Judecătorii de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au clasat dosaru