Ancheta făcută de Corpul de Control al Inspectoratului General al Poliţiei Române în urma sinuciderii poliţistului de proximitate Gabriel Venter (33 ani), a scos la iveală că patru dintre colegii acestuia, care aveau responsabilităţi în păstrarea armamentului şi-au făcut superficial treaba.
Cu toate astea, anchetatorii au ajuns la concluzia că nu a existat o legătură între acest aspect şi incident. "Referitor la îndeplinirea atribuţiilor privind operaţiunile de manipulare, păstrare a armamentului din dotare, echipa de specialişti din cadrul Direcţiei Control Intern din IGPR a constatat câteva aspecte care atestă superficialitate în îndeplinirea îndatoririlor funcţionale de către patru poliţişti din cadrul Poliţiei Municipiului Oradea", se arată într-un document al IGPR. Cei patru au fost atenţionaţi de superiori, cu privire la îndatoririle profesionale ce le revin la locul de muncă.
Anchetă condusă de o echipă de la Bucureşti
Ancheta IGPR -ului a fost deschisă după ce poliţistul Gabriel Venter şi-a ucis ambii părinţi, după care şi-a tras un glonţ în cap, cu arma din dotare. Cercetările făcute de o echipă de la Bucureşti au vizat modul în care sunt respectate procesurile de păstrare a armamentului şi împrejurăriule în care arma a fost ridicată de poliţistul ucigaş, în seara tragediei. Asta în condiţiile în care omul legii se afla în timpul liber în seara de 15 iunie şi teoretic ar fi trebuit să-şi predea pistolul la ieşirea din tură. „Cadrele Biroului Ordine Publică Urban şi, implicit, agentul de poliţie Venter Gabriel au participat periodic la şedinţe de pregătire profesională, unde, sub semnătură, au luat la cunoştinţă de o serie de dispoziţii cu caracter intern, printre care portul şi folosirea armamentului din dotare", se mai arată în concluziile anchetei.
Fără probleme la locul de muncă
În cazul poliţistului orădean nim