Opulenţa Psihologii vorbesc despre trei categorii de oameni care preferă mormintele grandioase. Preoţii consideră că sufletul celui care nu mai este poate fi ajutat prin rugăciune şi nu prin construcţii exagerate.
Mai toate cimiterele din Braşov au apărut, în ultimii ani, tot mai multe morminte amenajate în mod grandioas, cu plăci funerare impozante, gravate cu chipul Mântuitorului sau chiar cu chipul celor care şi-au găsit odihna de veci sau care au lângă ele, sculptate în marmură, diverse statuete.
Click pe imaginile de mai sus pentru galeria foto!
Pentru ca şederea la mormântul celor dragi să fie cât mai plăcută, unii dintre ei au amenajat lângă locul de veci chiar şi băncuţe, pentru a se reculege în linişte la mormântul celor dragi. Nu rare sunt şi situaţiile în care braşovenii preferă să-şi amenjeze locul de veci chiar din timpul vieţii.
Majoritatea construcţiilor ridicate recent sunt din marmură neagră, cele din marmură albă sau din piatră nemafiind „la modă". Preoţii condamnă această opulenţă, pe care o consideră exagerată, atâta timp cât, spun ei, sufletul este ajutat prin rugăciuni şi nu prin morminte exagerate.
„În regulamentul de organizare a cimitirelor parohiale se menţionează că mormintele trebuie să fie îngrijite, să aibă o împrejmuire decentă, o cruce şi o placă pe care să fie trecut numele celui care a trecut în nefiinţă. Prin aceste construcţii impunătoare cădem în slavă deşartă. Sufletul este ajutat de rugăciune. În cele mai multe cimitire din Braşov mormintele nu sunt exagerate, dar mai sunt oameni care fac exces din dorinţa lor de a fi deosebiţi de ceilalţi. Biserica nu îndeamnă la aşa ceva", a spus Corneliu Gârbacea, preot paroh la Biserica Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena.
Psihologii explică opulenţa
Psihologii vorbesc despre trei categorii de oameni care optează pentru morminte im