Printre vechile ruine ale Cartaginei se află un cartier de lux, în timp ce la El Jem măcelul dintre gladiatori şi fiarele înfometate e înlocuit cu un concert clasic. În vechile „medine“ sunt cafenele imemoriale construite pe mormintele unor sfinţi, unde te delectezi cu cafea, ceai, „cuscus“ şi dansuri din buric.
Întotdeauna am fost fascinat de lumea poeziilor lui Omar Khayyam (poetul meu preferat), de Cartagina lui Hannibal ori de locurile unde s-au filmat pelicule memorabile, precum „Pacientul eglez" sau „Războiul stelelor". Aşa că de ce să tot reciteşti Eneida, mi-am zis într-o zi (să nu uităm că numele meu de familie este Enea), când poţi vedea cu ochii tăi ce a rămas din regatul prinţesei Dido, întemeietoarea oraşului ras de pe faţa pământului de Scipio Africanul?
Mai multe filme despre Tunisia puteti vedea pe tvtravel.ro
Mai multe oferte turistice in Tunisia puteti vedea pe besttourism.ro
În fermecătorul Tunis, situl arheologic al Cartaginei păstrează vechea splendoarea naturală, cu vegetaţie luxuriantă şi privelişti superbe, asupra golfului fenician. Sus, pe coama dealului Byrsa, se află muzeul şi băile antonine, portul punic, amfiteatrul roman şi sanctuarul Tophet unde, pe vremuri, erau sacrificaţi copii.
Amfiteatrul de la El Jem
În ciuda istoriei fascinante a vechii cetăţi şi a puterii sale, romanii au cucerit-o şi au ars-o din temelii, astfel că cele mai multe rămăşiţe sunt de origine latină, din perioada reconstrucţiei. Există şase situri principale, împrăştiate pe o arie destul de întinsă. Acestea sunt înconjurate de un fermecător cartier rezidenţial, unde răsar, cochete şi primitoare, cele mai scumpe vile din Tunisia. Aici găseşti o serie de ambasade, rezidenţe ale unor staruri ori chiar palatul prezidenţial, alb şi impunător.
Medina, inima vechiului oraş
La cîteva minute de