Proiectul „Tabere de cartier“ a fost iniţiat acum trei ani de Direcţia de Asistenţă Socială a sectorului 6, cu voluntari din Franţa. Peste 100 de copii, ai căror părinţi nu şi-au permis să-i ducă la mare sau la munte, se joacă în tabere de cartier organizate în această vară în Crângaşi şi Militari.
Armando are 14 ani şi trăieşte în Centrul de plasament „Sf. Marcellin Champagnat" din Militari, instituţie de asistenţă socială a spaniolilor de la Asociaţia Fraţilor Marişti ai Şcolilor din România. Îi place acolo, pentru că se simte ca într-o familie, mărturiseşte el. Acum, că e mare, are grijă de alţi copii mai mici decât el şi îi place. Aceeaşi responsabilitate a avut-o şi în tabăra de cartier de la Şcoala nr.167, din Crângaşi, în spatele unor blocuri lângă Lacul Morii. „Sunt tot la fel la un fel de centru, stau tot la fel, cu copii.
Am grijă uneori de 10 copii, dar mie chiar îmi place să lucrez cu ei. Unii nu sunt educaţi, trebuie noi să‑i educăm. Pentru mine contează comportamentul, să ai o şcoală şi să ai un drum bun pe care să‑l urmezi toată viaţa", spune Armando, care este voluntar în cadrul proiectului „Tabere de cartier" al Direcţiei pentru Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului din sectorul 6.
Unii copii s-au deghizat în faraoni
Pregătesc serbări
La tabăra de cartier de la Şcoala nr. 167 sunt 40 de copii, înghesuiţi într-o sală de clasă, pentru că afară în curte plouă şi nu pot face activităţile acolo. Se pregătesc de serbarea de la sfârşit de tabără, unde fiecare echipă pune în scenă o piesă de teatru. Echipa lui Armando şi-a pus numele „Cuceritorii", copiii vor să pună în scenă un episod din desenele animate „Familia Flintstone". „Fiecare echipă prezintă ce face în fiecare zi, duminică, vor veni şi unii dintre părinţi pentru că avem o serbare. Mie chiar îmi place să stau cu copiii, dar uneori obosesc", spu