Odată cu vacanța teatrelor, marii maeştri ai scenei moldoveneşti simt necesitatea de a se concentra și pe alte activități. Unii profită de abilităţile teatrale pe care le au, alţii își încearcă norocul în alte domenii sau chiar își deschid propriile afaceri.
Faptul că trebuie să mai caute o altă activitate nu este neapărat un lucru rău, consideră una dintre actriţele de frunte ale Naţionalului, Angela Ciobanu. Şefa trupei de actori de la „Mihai Eminescu" este şi profesoară la două instituţii de învăţământ - la Liceul cu profil teatral „Elena Alistar"şi la Academia de Muzică, Teatru şi Arte Plastice din Capitală, iar pe timpul verii are elevii săi particulari cărora le predă arta vorbirii şi măiestria actoricească. „Lucrez cu interpreţi, prezentatori, de obicei, exersăm împreună la texte, îi învăţ cum să scape de complexele pe care le au", povesteşte Angela Ciobanu.
O ocupaţie asemănătoare are şi Ala Menşicov, actriţa de top a scenei de la „Eugen Ionesco", dar şi proprietara unei şcoli de teatru din Chişinău. Proiectul a prins contur acum trei luni, după ce ani în şir a stat la faza primară. „Acum, că teatrul este în reconstrucţie, am scos ideea din sertar şi am creat un studio unde predăm lecţii de artă teatrală pentru copii, adolescenţi şi maturi. Avem elevi de toate vârstele, de la pici de şase anişori şi până la adulţi trecuţi de 50 de ani, de la tineri care visează să devină actori renumiţi, până la cei care sunt doar pasionaţi de teatru", explică cea care a jucat roluri de regină de cel puţin trei ori în viaţă.
Ala Menşicov, acum doamna profesoară, spune că începutul i-a întrecut aşteptările şi că în toamnă se gândeşte să mai înfiinţeze câteva grupe.
Click aici să vezi prima GALERIE FOTO!
OLGA GUŢU COMPUNE POVEŞTI CU PĂPUŞI
„Am încheiat prima etapă, toată lumea şi-a luat diplomele, iar doritorii vor putea să