* un medic veterinar care şi-a descoperit pasiunea grădinăritului a reuşit să-şi transforme curtea într-un adevărat corn al abundenţei, deşi pe lângă casă are mai mult beton decât pământ
* la baza succesului stă îngrăşământul folosit, a cărui reţetă ne-a fost dezvăluită de legumicultorul amator
Fiindcă nu mai are încredere în legumele pline de chimicale vândute în supermarketuri şi pe tarabele pieţelor, medicul veterinar Victor Popescu a realizat că, pentru a fi sigur pe ce mănâncă, trebuie să se apuce de grădinărit. Voinţă avea, nu însă şi spaţiu unde să-şi încerce talentul de legumicultor. Curtea sa cuprinde un petec de pământ şi restul beton, aşa că problema spaţiului era cât se poate de reală. Dar nu de nerezolvat! Soluţia a venit sub forma unor ghivece de plastic de mari dimensiuni. Vara trecută, în situaţia în care condiţiile naturale au făcut ca recolta de roşii din grădinile convenţionale ale brăilenilor să nu fie tocmai strălucită, doctorul Popescu a reuşit să obţină în ghivecele sale producţii record. Secretul a stat în îngrăşământul folosit.
"Am folosit doar îngrăşământ natural, din dejecţii de pasăre. Reţeta este următoarea: un kilogram de găinaţ se pune la macerat în 9 litri de apă. Se lasă să fermenteze şapte zile apoi, din compostul rezultat, se amestecă un litru cu 9 litri de apă curată. Se obţin astfel 10 litri de îngrăşământ cu care se udă plantele la rădăcină, odată pe săptămână. În felul acesta plantele cresc viguros, iar roşiile sunt sănătoase şi naturale, fără niciun pic de chimicale", ne explica, în vara anului trecut, veterinarul Victor Popescu. Şi pentru că un succes, odată obţinut, nu trebuie lăsat să se irosească, vara aceasta grădina pe suport de beton şi plastic s-a extins. Legumicultorul amator a plantat, pe lângă roşiile tradiţionale româneşti, şi roşii Cherry, iar rezultatul se prefigurează a fi unul de excepţie.