Urmaşii unei ieşence au cerut Tribunalului Iaşi să oblige Primăria să emită o dispoziţie prin care să le restituie o parte dintr-un hotel şi să le acorde despăgubiri. Moştenitorii au depus o notificare la municipalitate în 2001, dar au fost informaţi că solicitarea le-a fost respinsă de abia în iunie 2011.
Reprezentanţii Suzanei Maria Heitel solicitat în instanţă restituirea parţială a fostului „Hotel România" de pe strada Săulescu şi acordarea măsurilor reparatorii. Aceştia au cerut magistraţii să oblige Primăria să emită o dispoziţie prin care să le fie recunoscută calitatea de moştenitori şi să le admită solicitările.
Citiţi şi:
Avocaţi audiaţi pe bandă rulantă la Iaşi
„Considerăm că fiind vorba de rude apropiate în cauză a intervenit o acceptare tacită a succesiunii prin preluarea anumitor bunuri mobile de la antecesori şi prin săvârşirea anumitor fapte juridice de către aceştia în vederea recuperării averii . În decursul celor 10 ani, de când s-au început aceste demersuri, s-au depus la Primăria Iaşi numeroase acte de stare civilă ale acestora şi de proprietate a bunurilor ce formau masa succesorala", a precizat în acţiunea depusă la instanţă Victoria Maria Eva Borbely, reprezentanta Suzanei Maria Heitel.
Reclamanţii susţin că vechea proprietate avea trei clădiri separate cu 36 de apartamente, 16 bucătării şi 15 băi. În 1918 o rudă a Suzanei Maria Heitel a cumpărat „Hotelul România" de la un avocat, iar în 1948 acesta a fost conficat.
În 2001 reprezemtanţii moştenitoarei au depus o notificare la Primărie în care solicită depăgubiri şi o parte din proprietate. De abia în iunie 2011 angajaţii municipalităţii le-au comunicat că cererea le-a fost respinsă pentru că nu s-a făcut dovada calităţii de moştenitor al proprietarului imobilului la data preluării abuzive. Primul termen al procesului va fi pe 5 septembrie. @N_P