După 2 ani de mandat, Dâmboviţa este un judeţ de mijloc. Ne situăm pe locul 21 în top, cu o prezenţă de 60,9% a senatorilor şi pe locul 22, cu o prezenţă de 69,9% a deputaţilor.
Şi-au îndeplinit cei trei senatori şi opt deputaţi de Dâmboviţa misiunea pentru care i-au trimis alegătorii în forul legislativ al statului? Au muncit pe rupte sau au tras chiulul? Au cheltuit banii ţării degeaba sau cu folos? S-au deplasat în colegii sau au stat doar la birou? Acestea sunt întrebările cărora le vom găsi răspuns, cercetând amănunţit activitatea parlamentarilor noştri şi solicitându-le lămuriri. Studiul Institutului pentru Politici Publice (IPP) – organismul care îi monitorizează la sânge pe deputaţi şi senatori – relevă faptul că Dâmboviţa a avut şi parlamentari care au cam tras chiulul, dacă ne raportăm la timpul petrecut în Camere.
Senatorul Mircea Andrei, primul în topul absenţilor
Îi numim aici pe senatorul Mircea Andrei, care a participat la lucrările în plen în doar 48,7% din cazuri şi pe deputatul Gabriel Plăiaşu, cu o prezenţă de 49,4%. Ceilalţi nouă aleşi ai Dâmboviţei au reuşit să treacă peste pragul de 50%. Plăiaşu ne-a declarat că, pe o scară de la 1 la 10, îşi evaluează activitatea cu nota 7.
„Am preferat să nu scriu declaraţii politice numai de dragul de a scrie. Le-am făcut doar atunci când am avut ceva de spus. Cred că era loc de mai bine în ceea ce priveşte legătura cu cei care au probleme, însă mă bucur că oamenii din colegiul meu au înţeles că eu sunt totuşi parlamentar al Opoziţiei”, afirmă Gabriel Plăiaşu, deputat PNL.
Mircea Andrei nu a contestat că a avut o prezenţă mai slăbuţă la şedinţele de plen, însă spune că şi-a îndeplinit îndatoririle faţă de alegătorii săi. Senatorul de Târgovişte-Moreni recunoaşte şi faptul că, de când a fost desemnat preşedinte al Organizaţiei PDL Argeş, nu a mai avut timp să treacă prin cole