Multiplu campion mondial, Mihai Ionescu este veteran în echipa naţională a României la Qwan Ki Do.
Ca mulţi alţi tineri de vârsta lui, Mihai Ionescu a fost prins de curentul artelor marţiale imediat după 1989, când la Iaşi sălile de antrenament erau poate la fel de multe ca buticurile. „Văzusem undeva un afiş că se făceau cursuri de karate într-o sală de cămin în T17. M-am înscris, dar pentru că făceam şi şcoală şi antrenamente terminam foarte tâziu şi găseam căminul închis. Aşa că mă căţăram pe o pătură pentru a ajunge la geamul de la camera mea“, îşi aminteşte Mihai.
Omul legii spune că performanţă în artele marţiale a început să facă abia la 25 de ani. „Nu consider că am avut un talent înnăscut pentru aşa ceva. Cred că de la vârsta de 25 de ani am început să mă maturizez. În artele marţiale nu este neapărat vorba despre o luptă pe care o câştigă cel care este mai bine pregătit fizic. Este un sport în care strategia contează foarte mult“, spune sportivul. Ultimul campionat mondial la care Mihai Ionescu a strălucit pe prima treaptă a podiumului s-a desfăşurat în Maroc, în aprilie 2011.
Atentat cu bombă după terminarea competiţiei
Au participat peste 400 de sportivi din 20 de ţări precum Anglia, Austria, Brazilia, Franţa, Germania şi Italia. Agentul-şef şi-a adjudecat titlul de campion mondial la categoria „centuri negre“, cea mai aşteptată probă dintr-un concurs de Qwan Ki Do, după cum spune acesta.
Medalia câştigată în Regat s-a alăturat astfel celor de la campionatul internaţional din 2007, cel european din 2009, şi de la alte 10 campionate naţionale la care Mihai Ionescu s-a remarcat. „Competiţia din Maroc a fost mai dificilă. Au un stil diferit de luptă decât cel european. În plus, a trebuit să ne acomodăm cu clima, mâncarea şi modul de organizare. Culmea, imediat după ce am plecat spre casă am auzit că a avut loc un atentat cu