Cele patru lăzi, în care se aflau câte 16 focoase pentru rachete, au dispărut dintr-un tren care urma să le transporte în Bulgaria. Garnitura era păzită de jandarmi, iar poliţiştii braşoveni de la Transporturi Feroviare caută acum sigiliul de la vagonul de unde s-a sustras muniţia.
UPDATE 12.30 Poliţiştii de la Transporturi Feroviare Braşov verifică staţiile prin care a trecut trenul cu armament. Se vor face cercetări la Zărneşti, Bartolomeu şi Predeal. Oamenii legii caută sigiliul dispărut pentru a vedea dacă armele au dispărut la Braşov sau altundeva pe traseu.
Din primele informaţii, trenul aparţinea CFR Marfă, iar dispariţia a fost semnalată abia în Gara Stăneşti din judeţul Giurgiu, după ce garnitura mai avusese alte două opriri, una dintre ele fiind în gara Zărneşti. Trenul ar fi fost păzit de zece jandarmi, iar vagonul în care se aflau focoasele se afla chiar la coada garniturii.
Potrivit unor surse judiciare, trenul venea de la fabrica de armament din Tohan, judeţul Braşov şi a plecat din curtea societăţii ieri-dimineaţă. Totodată, surse judiciare afirmă că ar fi fost vorba despre un export privat de armament, iar una dintre ipotezele luate în calcul este că furtul ar fi fost comis de către hoţi de fier vechi.
Arme "de top" la Zărneşti
Într-un top al unităţilor de producţie de armament din ţară, fabrica de la Zărneşti se situează pe locul al treilea. Totodată, fabrica de biciclete de la Zărneşti a mascat, în perioada comunistă, uzina de armament, fondată în 1939.
„Masca" a căzut în 2005, iar în loc de biciclete, de pe poarta fabricii ies şi astăzi bombe şi rachete. În anul 1990, fabrica avea 12.000 de angajaţi. Astăzi, fabrica de armament are aproape 500 de angajaţi. În anii '70, fabrica producea aproape 300.000 de biciclete pe an şi până la 10.000 de motorete.
În anul 2002, în zonă a fost creat Parcul Industrial Zărn