În România, pe perioada celor doi ani de funcţionare a componentei Helpline dezvoltată în cadrul proiectului Sigur.info, au fost primite peste 620 de apeluri şi sesizări atât din partea copiilor, cât şi a adulţilor. Printre problemele semnalate se identifică: hărţuirea şi abuzul pe Internet (209), furtul de date personale (142), cazurile de fraudă şi/sau spam (25), pornografie (20) şi şantaj (20), potrivit unui comunicat al organizaţiei Salvaţi Copiii.
Problemele semnalate cel mai des vizează hărţuirea şi abuzul pe Internet sub toate formele sale - agresiunea verbală, calomnierea, furtul de date personale. Studiile arată că în România există cea mai mare incidenţă a hărţuirilor din întreaga Europă.
Studiul EU Kids Online II relevă că 41% din copiii români intervievaţi au declarat că au fost hărţuiţi în vreun fel, atât în lumea reală cât şi prin intermediul noilor tehnologii, iar 13% declară că au fost hărţuiţi online. Aceasta, împreună cu constatările cercetării legate de o vizibilitate crescută a profilelor pe reţelelor sociale, duc la o rată crescută a cazurilor în care datele personale sunt sustrase de pe reţelele sociale, postate pe diverse alte site-uri în contexte defăimătoare, fară acordul persoanelor în cauză.
Pentru a preîntâmpina aceste situaţii de risc, Organizaţia Salvaţi Copiii România, coordonatorul naţional al programului Sigur.Info, având suport financiar din partea Comisiei Europene, organizează, în perioada 17-23 iulie 2011, a doua ediţie a Dezbaterii Europene dedicată Siguranţei pe Internet.
Dezbaterea Europeană Sigur.Info 2011 reuneşte 40 de copii şi tineri, cu vârste cuprinse între 15-19 ani, din zece ţări, în cadrul unicului eveniment european dedicat colaborării copiilor pentru un Internet mai sigur.
Ţările participante sunt: Germania, Portugalia, Ungaria, Bulgaria, Cipru, Slovacia, Estonia, Irland