Aparatele și tratamentele cosmetice de ultimă oră disponibile pe piață au la bază studii NASA de ultimă oră, aplicații ale fizicii cuantice și principii de medicină aero-spațială. În ciuda abordării high tech, tratamentele nu sunt mai scumpe decât cele clasice.
Lupta cu timpul a devenit în ultima perioadă o parte integrantă atât în viața femeilor, cât și cea a bărbaților preocupați de aspectul lor, iar vechile tehnici de înfrumusețare cer timp și consecvență pentru rezultate vizibile. Cosmetica high tech apelează la tehnologia aero-spațială și la cele mai recente decoperiri din fizica cuantică pentru crearea unor procedee neinvazive, cu rezultate vizibile după doar câteva ședințe. Printre cele mai populare proceduri sunt cele nechirugicale precum botox, peeling chimic, filling facial (cu colagen sau acid hialuronic), microabraziune și rejuvenare cu laser. Laserul de rejuvenare are la bază creșterea temperaturii intradermice pentru a stimula producția de colagen.
Din accelaratorul de particule în salonul de cosmetică
Una dintre terapiile care au la bază tehnologia de ultimă oră este Dermio Care, o metodă de înfrumusețare care pune în aplicare rezultatele studiilor din fizica cuantică. Transportorii de energie electrică se deplasează, în timpul procedurii, cu ajutorul unui dispersor patentat de compania germană Weyergans pentru a elibera ioni negativi de oxigen în aer urmând apoi să fie absorbiți în piele.
Metoda a fost prima oară brevetată în Germania în 2010 iar efectele ei sunt întinerirea și regenerarea pielii. Dermio Top Head este o cască cu un aspect futurist, inspirat din filmele SF, cu care se acoperă fața în timpul emisiei se ioni negativi și are un design special pentru a evita senzația de cluastrofobie.
O altă procedură care are la bază o tehnologie inovativă este Ridustar, disponibil și pentru îngrijirea cosmetică acasă. “P