Liga 1 sta sa inceapa, insa derbiurile se joaca deja. Sunt aceleasi din fiecare an: Rapid are meci greu cu Ministerul, Becali se razboieste cu Armata, Borcea cu Consiliul lui Badea, Iancu pare sa piarda definiv in fata lui Sandu, iar Mitititelu cedeaza teren si locul in prima liga lui Mitica.
Interesant este ca, desi an de an fotbalul pierdea in fata proprietarilor de stadioane, in acest toi de vara, in plina canicula, ministerele simt un fior rece pe sira spinarii. National Arena. Invatati doar sa incaseze, fara sa investeasca in nimic, proprietarii arenelor traditionale se vad in situatia de a gestiona acum doar niste mormane de pamant si fiare vechi. Altfel spus costuri suplimentare, gauri negre la buget.
Templu Fotbalului Romanesc, Potcoava Giulestiului, Groapa din St. cel Mare par sa se ingroape in anonimat acoperite de praful istoriei. Stadioane invechite, intretinute artificial, mai mult pe hartie, nu doar demodate ci depravate de-a dreptul fac loc viitorului.
Fiind singurul stadion din capital compatibil cu lumea de azi , fostul 23 August, devine o adevatata Mecca a echipelor bucurestene, care isi vor incepe pelerinajul etapa de etapa pe arena inca nefinalizata. Costurile sunt mai mari, dar, aparent, merita, caci nu oblica cluburile sa mai investeasca intr-o infrastructura insuficienta.
Daca echipele respective vor juca un fotbal de calitate stadionul va fi mereu plin, caci pe langa conditiile civilizate, va fi un punct de atractie si pentru spectatorii neutri nu doar pentru suporteri.
In Giulesti nu vin decat suporterii Rapidului obisnuiti cu cartierul, stadionul fiind intr-o zona rau famata, Ghencea este o arena izolata, la care se ajunge greu, spectatorii obisnuiti fiind, in marea lor majoritate, vecinii de cartier, iar in ceea ce priveste terenul lui Dinamo, aici, oricum,