Cărășenii trebuie să știe ce surse au la dispoziție pentru documentare, atunci când vor un job nou. Specialiștii îi sfătuiesc pe șomeri, dar și cei care vor să își schimbe locul de muncă și să câștige mai bine să țină cont de câteva ponturi.
Specialiștii în recrutarea forței de muncă vin cu sfaturi prețioase atunci când vine vorba despre solicitatea unei informații despre cum să îți găsești un job sau să renunți la vechiul loc de muncă în favoarea unuia mai bun. „Filiera de angajare reprezintă o cale care poate conduce la atingerea obiectivului, respectiv la integrarea pe piaţa muncii. Aceasta reprezintă mult mai mult decât locurile de muncă declarate la agenţiile de ocupare sau anunţate în presă”, spune Carla Goagă, consilier superior în cadrul Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă.
Așadar, totul pleacă de la sursele de informare, iar specialiștii în recrutare spun că pe lângă lista săptămânală trebuie consultat e siteurile instituțiilor guvernamentale, pentru potențialele joburi în străinate, iar busele de muncă nu trebuie evitate. Pentru că pe această filieră şansele de ocupare sunt, totuși, mici persoanele în căutarea unui loc de muncă nu trebuie să se bazeze doar pe surse oficiale.
Planul de acţiune
„Un aspect deosebit de important, după informare, este stabilirea obiectivului pe care vrei să îl atingi”, mai spune Carla Goagă. Asta înseamnă că trebuie să știi în ce domeniu vrei să lucrezi, iar împreună cu consilierul tău de orientare să iei o decizie și să depui un CV. Pentru că acesta este un instrument important de marketing, cel care urmează să te recruteze trebuie să vadă că știi ce vrei de la propria ta carieră. Poti trece ca obiectiv de cariera denumirea unui job sau descrierea tipului de job pe care îl dorești.
Cum să-ți completezi corect un CV
În general, un CV nu trebuie să conțină mai mult de