Oficiul European de Luptă Antifraudă (OLAF) a informat Comisia Europeană referitor la cazul fostului ministru al Muncii, Ioan-Nelu Botiș. Conform procedurii sale, OLAF a contactat serviciul relevant al Comisiei Europene în legătură cu implicaţiile asupra bugetului UE, precum şi autorităţile române cu privire la aspectele judiciare posibile implicate. De asemenea, OLAF monitorizează situaţia, pentru a se asigura că sunt luate măsurile adecvate în ceea ce priveşte fondurile UE implicate iar plăţile au fost suspendate până la finalizarea verificărilor.
Reprezentanții Comisiei Europene au fost interpelați, la începutul lunii mai, de către eurodeputații Constanze Krehl, Jens Geier şi Victor Boştinaru în legătură cu accesarea a jumătate de milion de euro din fonduri europene de către Asociaţia ”Parteneriat Euroactiv”, ONG la care soţia ministrului Botiş era angajată.
Conform răspunsului Comisiei Europene, „Oficiul European de Luptă Antifraudă (OLAF) a informat Comisia că este la curent cu chestiunea la care se referă distinsul membru în întrebarea sa. Conform procedurii sale, OLAF a contactat deja serviciul relevant al Comisiei în legătură cu implicaţiile asupra bugetului UE, precum şi autorităţile române cu privire la aspectele judiciare posibile implicate. În această privinţă, se poate confirma faptul că autorităţile române relevante investighează cazul, iar OLAF monitorizează situaţia, pentru a se asigura că sunt luate măsurile adecvate în ceea ce priveşte fondurile UE implicate.
Proiectul „Șansa la demnitate” este cofinanţat de Fondul social european (FSE) prin Programul operaţional sectorial „Dezvoltarea resurselor umane” 2007-2013. Din suma totală eligibilă de 2.130.890,13 de lei (aproximativ 500.000 de euro), 1.898.388,71 de lei (aproximativ 463 000 de euro) reprezintă finanţare FSE.
Propunerea de proiect a fost prezentată în data de 19 s