Administratorii unor asociaţii de proprietari sunt acuzaţi de fraude de zeci de mii de lei. Pentru rezolvarea cazurilor, poliţiştii au cerut sprijinul specialiştilor de la Corpul Experţilor Contabili, iar municipalitatea le achită serviciile.
Expertizele contabile făcute pentru neregulile reclamate la mai multe asociaţii de proprietari din oraş vor fi plătite tot din banii contribuabililor băcăuani. Onorariile contabililor vor fi achitate dintr-un fond special constituit la Direcţia de Patrimoniu, Fond Locativ şi Îndrumarea Asociaţiilor de Locatari din cadrul Primăriei Bacău, care pune la bătaie 30.000 de lei.
Pentru finalizarea cercetărilor penale, Serviciul de Investigare a Fraudelor al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Bacău a dispus contabililor înscrişi în Corpul Experţilor Contabili şi Contabililor Autorizaţi din România (CECCAR) efectuarea unor expertize financiare pentru elucidarea adevărului.
„S-au exercitat controale la Asociaţia de Proprietari Eminescu şi la Asociaţia de Proprietari 3 unde s-au constatat nereguli în ceea ce priveşte gestiunea financiar-contabilă. Sesizările au fost transmise şi la IPJ Bacău“, se arată în expunerea de motive a proiectului de hotărâre, aflat pe masa consilierilor locali.
Chitanţe falsificate
Serviciul de Patrimoniu, Fond Locativ şi îndrumarea Asociaţiilor de Proprietari din cadrul Primăriei Bacău a remarcat în cursul anului trecut că la Asociaţia „Mihai Eminescu“ există o sumă de 10.430 de lei, nejustificată în acte, iar chitanţele prezintă modificări ale elementelor de identificare. Din acest motiv, conducerea asociaţiei a fost reclamată pentru delapidare, abuz în serviciu, neglijenţă, fals şi uz de fals.
„În urma verificărilor efectuate a rezultat că există date şi indicii temeinice de săvârşire a infracţiunilor de înşelăciune şi fals în înscrisuri sub semnătură privată, fapt pent