Construcţia unei case în regie proprie este o adevărată aventură, care necesită nervi de oţel şi abilităţi antreprenoriale. Capital a trecut prin această experienţă care începe cu alegerea terenului şi se termină cu ultimele detalii de finisare.
Ce tip de locuinţă poţi cumpăra cu 60.000 de euro în Bucureşti? Un apartament vechi cu două camere, în suprafaţă de 57 mp, într-o zonă semicentrală, sau unul cu două camere într-unul din blocurile nou-construite la periferia Capitalei. Cu aceeaşi sumă însă poate fi construită o casă cu o suprafaţă de 163 mp, structurată pe parter şi mansardă, cu trei dormitoare, trei băi, un living şi o bucătărie, la marginea oraşului. Capital a urmărit pas cu pas etapele prin care trebuie să treci în construcţia unei astfel de locuinţe, în regie proprie. Rezultatul este o casă amplasată pe un teren de 240 mp, al cărei cost de construcţie ajunge la circa 300 euro/mp, fără a include preţul terenului. Materialele alese pentru estimarea devizului nu sunt nici pe departe cele mai ieftine de pe piaţă, ci sunt de o calitate medie spre superioară.
Primul pas ce trebuie făcut în drumul spre construcţia „Casei Capital“ este alegerea terenului potrivit. Dat fiind faptul că intenţia noastră este să dezvoltăm o casă cu o amprentă la sol de circa 85 mp, ne-am orientat spre loturile cu o suprafaţă de circa 250 mp. Trebuie precizat faptul că majoritatea zonelor în dezvoltare din localităţile aflate în jurul Bucureştiului nu beneficiază încă de canalizare, motiv pentru care ne-am orientat spre varianta cu fosă septică şi puţ pentru apă curentă. Cele două componente costă circa 2.000 de euro.
După analizarea unei oferte de peste 800 de anunţuri, publicate în ultimele două luni pe internet şi în ziarele cu oferte imobiliare, ne-am oprit asupra unui lot de 240 mp din Prelungirea Ghencea. În alegerea noastră a primat apropierea de Bucureşt