Facultatea de Sociologie şi Comunicare a Universităţii Transilvania este cea mai căutată facultate din Braşov, concurenţa fiind de 13,5 candidaţi pe un loc, următoarea în top fiind Facultatea de Ştiinţe Economice, în timp ce la Ingineria Lemnului sunt mai puţini candidaţi decât locuri.
La Universitatea Transilvania Braşov s-au înscris 7.344 de candidaţi, cu aproximativ 1.500 mai puţini decât anul trecut.
La facultăţile braşovene sunt disponibile 2.820 de locuri bugetate şi 1.572 de locuri cu taxă. „Cei mai mulţi candidaţi i-am avut la profilul umanist. Chiar dacă media pe universitate este de doi candidaţi pe loc bugetat vor mai fi locuri neocupate pentru că unii dintre candidaţi aplică la mai multe facultăţi şi apoi se retrag", a spus decanul Universităţii Transilvania, Ioan Vişa.
La profilul umanist, cea mai mare concurenţă este la Facultatea de Sociologie şi Comunicare, unde s-au înscris 13,5 candidaţi pe un loc bugetat. Urmează Facultatea de Ştiinţe Economice şi Administrarea Afacerilor, cu 10,6 candidaţi pe loc, Facultatea de Psihologie şi Ştiinţele Educaţiei - 9,4 candidaţi/loc, Facultatea de Drept - 8,4 candidaţi/loc, Facultatea de Medicină - 5,6 candidaţi/loc, Litere - 3,1 candidaţi/loc şi Matematică şi Informatică - 3,2 candidaţi/loc.
La profilul tehnic, cei mai mulţi au optat pentru Facultatea de Alimentaţie şi Turism, unde la profilul Ingineria Produselor Alimentare s-au înscris 9,7 candidaţi pe un loc, iar la profilul Inginerie şi Management în Turism s-au înscris 8,3 candidaţi pe un loc bugetat.
La celelalte facultăţi cu profil tehnic concurenţa este de circa doi candidaţi pe un loc.
De asemenea, au existat şi două facultăţi unde numărul de locuri bugetate este mai mare decât cel al candidaţilor înscrişi, cum este cazul facultăţilor de Ingineria Lemnului şi cea de Ştiinţa şi Ingineria Materialelor, unde sunt sub un cand