Laurenţiu Buş a atras privirile microbiştilor, fie ei fani sau adversari ai Galaţiului, începînd cu luna mai a acestui an. Era finalul încins a unui sezon şi mai încins, iar Oţelul părea că pierde tot ce agonisise în lupta cu Timişoara şi cu Vaslui. Dorinel Munteanu a plusat atunci cu Buş, Laurenţiu nu Sergiu, şi a dat lovitura.
Fotbalistul care face 24 de ani luna viitoare a dat pasă de gol cu CFR Cluj (1-0), a înscris împotriva Brăneştiului (2-1) şi a mai dat o pasă decisivă în "finala" cu Poli (2-1). Nebunia cîştigării primului titlu de campioană din istoria grupării a adus cu sine, duminică noaptea, o altă premieră memorabilă: cucerirea Supercupei României, în faţa mult mai titratei Steaua. Iar Laurenţiu a fost eroul serii, cu un gol de Champions League, şut la colţul lung, de la marginea careului.
"Regele" şi Dorinel au văzut ceva la el
Gazeta Sporturilor îţi oferă episoade din cariera şi din viaţa mijlocaşului, o poveste autohtonă de succes, în care modestia, răbdarea şi munca au creat un nou fotbalist cu şanse să fie în prim-planul următorilor ani. Ce fel de sportiv este Laurenţiu Buş?
"Este ardelean, din Cluj Napoca, este un tip muncitor, fără fiţe. Aleargă mult şi compensează prin asta faptul că nu are driblingul lui Messi sau al lui Hagi, de exemplu. Totuşi, trebuie să fie mîndru: marele Hagi şi, acum, marele Dorinel Munteanu au jucat cele mai importante roluri în cariera lui", au povestit atît foşti colegi, cît şi prieteni din Cluj ai jucătorului.
Timişoara a plîns din cauza fostului ei jucător
Dorinel l-a evidenţiat pe cînd antrena la U Cluj. Înaintea lui, Gică Hagi a riscat cu el şi-a intrat "în gura lumii", în 2005, cînd i-a cerut la Poli Timişoara pe Buş şi pe Soporan. Cei doi au costat 250.000 de euro. Buş a fost necopt şi a pierdut prima echipă, ajungînd la cea secundă, iar după plecarea "R