Includerea postului de sport al Antenelor în rândul staţiilor \"must carry\" s-a făcut \"suspect\" de intempestiv, spune Radu Petric, preşedintele Asociaţiei de Comunicaţii prin Cablu. Sursa: Foto: EVZ
Includerea postului GSP TV printre cele 36 de televiziuni pe care operatorii de cablu din România trebuie să le retransmită în mod obligatoriu e un lucru bun, însă lucrurile s-au desfăşurat "suspect de intempestiv", a declarat pentru EVZ Radu Petric, preşedintele Asociaţiei de Comunicaţii prin Cablu (ACC), adăugând că postul de sport al trustului Intact a recurs la un "mini-şantaj" mediatic pentru a-şi atinge scopurile.
"Locomotivele" Antena 1 şi Antena 3
Este vorba de campania prin care GSP TV le sugerează privitorilor să le ceară operatorilor lor de cablu să includă postul în grilă şi care, potrivit lui Petric, a fost demarată înainte de 1 iulie, dată la care GSP TV a devenit liber la retransmisie.
"Relaţia dintre Antene şi operatorii de cablu a fost întotdeauna una foarte agresivă. În ultimul an, nu s-au dat acorduri pentru Antena 1 şi Antena 3 (libere la retransmisie, n.red.) fără acordurile pentru Antena 2 şi Antena 4 (contra cost, n.red.).
Mai târziu, ultimelor două posturi li s-a alăturat şi GSP TV. Trustul Intact promovează posturile mai slabe cu ajutorul celor mai tari", continuă Radu Petric, care atrage atenţia totodată că au existat televiziuni care au cumpărat, înainte de 1 iulie, dreptul de retransmisie a postului GSP TV, la pachet cu posturile Antena 2 şi Antena 4. "Rămâne de văzut ce se va întâmpla cu respectivele contracte", spune preşedintele ACC.
Postul GSP TV a devenit liber la retransmisie după ce societatea Camina Trust SRL (parte a trustului de presă Intact), care deţine licenţa audiovizuală pentru postul de sport, a notificat Consiliul Naţional al Audiovizualului că GSP TV s-a declarat un post liber la retransmisie