Biblioteca Judeţeană Antim Ivireanul le oferă copiilor posibilitatea petrecerii vacanţei de vară în mod educativ. 50 de copii participă zilnic la activităţi de recreere oferite în cadrul „Atelierului de vacanţă" sau la „Atelierul de Tradiţii şi Creativitate".
În această perioadă la Biblioteca Judeţeană este o agitaţie, pentru că pe toată perioada vacanţei de vară sunt organizate o mulţime de activităţi cu caracter educaţional, atât pentru copii, cât şi pentru persoanele adulte. „La Secţia pentru Copii se află în plină desfăşurare programul „Atelierul de vacanţă". De altfel, la activităţile care au loc în cadrul acestui program, zilnic începând de luni şi până până joi, participă aproximativ 50 de copii", precizează Corina Bedreagă, purtătorul de cuvânt al Bibliotecii Judeţene Antim Ivireanul. Activităţile cele mai îndrăgite de cei mici sunt: atelierul „Tradiţii şi creativitate", Atelierul de desen, Atelierul de dans, Atelierul „Citim, desenăm, ne jucăm". „Aceste activităţi sunt coordonate de bibliotecarele Secţiei pentru Copii, Monica Cosac, Elena Gogoaşe, Irina Grigore, Maria Barbu, dar şi de pictoriţa Violeta Scrociob, profesorul Gabi Dumitrescu, educatoarea Elena Rotomeza şi bibliotecara Lucia Ciubuca. Aceştia sunt ajutaţi de voluntari ai Bibliotecii Judeţene Vâlcea", completează Corina Bedreagă.
Pantomimă şi piese de teatru, realizate de copii
Tot în cadrul programului „Atelierul de vacanţă", la Secţia pentru Copii, are loc proiectul „Dezvoltarea inteligenţei emoţionale şi a creativităţii", care are ca grup ţintă copiii cu vârste cuprinse între 7 şi 10 ani. „Scopul acestui proiect este dezvoltarea capacităţii copiilor de a-şi exprima gândurile, sentimentele, dorinţele. De asemenea, se încearcă o creştere a respectului de sine şi a încrederii copilului în sine. Copiii sunt învăţaţi să dezvolte capacitatea de autocunoaştere şi autoaccep