Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului găzduieşte, în zilele de 23 şi 24 iulie 2011, a opta ediţie a Târgului de produse tradiţionale şi ecologice, cu desfăşurare între orele 10.00 - 18.00.
CITIŢI ŞI:
Filme premiate la Cannes vin la Mediaş, la Caravana TIFF. Vezi programul complet al Festivalului
Final de stagiune 2010-2011 la Teatrul Gong
Dintre produsele tradiţionale ce vor fi expuse nu vor lipsi plăcintele de casă umplute cu fructe sau cu brânză de vaci, turta dulce, bomboanele de zahăr ars, prăjiturile săseşti (hencleşul, coşuleţele cu nucă), produsele apicole, pâinea coaptă pe vatră, cozonacii, brânza telemea de Mărginimea Sibiului, brânza de burduf, untul, caşul, produsele din lapte de capră, preparatele din carne, condimentele, ceaiurile, siropurile, dulceţurile (de trandafiri, căpşuni, nuci verzi, fructe de pădure, etc. ), legumele proaspete, şi multe altele. Se vor prepara mâncăruri tradiţionale: păstramă şi tocană de oaie, cocoloş cu brânză şi smântână.
Toate aceste produse vor fi expuse şi spre degustare, consumatorul având posibilitatea de a cumpăra produsul favorit.
Reţetele produselor au trecut testul timpului, iar calitatea lor a fost testată prin consumatorii fideli ai produselor tradiţionale şi ecologice expuse la acest târg.
Scopul organizării acestor evenimente este promovarea fermierilor şi a producătorilor de specialităţi tradiţionale de calitate cât şi prezentarea produselor atestate tradiţional de către Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale.
Organizatorii evenimentului sunt: Direcţia pentru Agricultură Judeţeană Sibiu, Asociaţia producătorilor de produse tradiţionale şi ecologice Mărginimea Sibiului, Fundaţia ADEPT ( prin proiectul de sprijinire a micilor fermieri ) şi Complexul Naţional Muzeal ASTRA, cu sprijinul Consiliului Judeţean Sibiu.
În continuare Târgul de produse tradiţio