Printre acestea se numără propuneri de invenţii, planuri de testare a fabricaţiei diferiţilor combustibili, propuneri de ontracte de colaborare şi o serie de documentaţii
Surse apropiate domeniului nuclear spun că documentele, care nu erau clasificate, ar fi putut fi pierdute în timpul arhivării
Documentele pierdute de către Regia Autonomă pentru "Activităţi Nucleare" - Sucursala Cercetări Nucleare Piteşti nu vor afecta în niciun fel siguranţa Nuclearelectrica, surse apropiate domeniului nuclear susţinând pentru Curierul Naţional că ar putea fi "doar rapoarte, care nu erau confidenţiale". "Cercetări Nucleare Piteşti întocmeşte periodic rapoarte, documente care nu au fost niciodată confidenţiale. Mă îndoiesc de faptul că dispariţia acestor documente ar putea influenţa cumva siguranţa reactoarelor 1 şi 2 de la Cernavodă, în ciuda faptului că, în ultimii 15 ani, activitatea institutului s-a axat pe cercetări privind Centrala Nucleară de la Cernavodă", a afirmat sursa citată.
Potrivit datelor postate pe site-ul sucursalei Cercetări Nucleare Piteşti, "pe parcursul celor 39 de ani de activitate, institutul a dezvoltat metode, coduri de calcul şi propria infrastructură experimentală având ca obiectiv obţinerea de echipamente, tehnologii şi servicii specifice domeniului nuclear". "În ultimii 15 ani activitatea institutului a fost orientată, în principal, către cercetări aplicative privind Centrala Nucleară de la Cernavodă", se arată pe site-ul institutului.
HotNews a anunţat ieri că Regia Autonomă pentru "Activităţi Nucleare" - Sucursala Cercetări Nucleare Piteşti a semnalat dispariţia a 75 de documente clasificate "care sunt iremediabil pierdute", cu date de emitere a informaţiilor secrete disparate care acoperă perioada 1979-2002, SRI derulând deja investigaţii.
Potrivit surselor citate de agenţia de ştiri, printre cele 75 de documente s