Aceşti oameni au paşapoarte pe care scrie Uniunea Republicilor Sovietice Socialiste. Asta, la 20 de ani de când URSS s-a destrămat, iar Moldova şi-a câştigat independenţa, scrie publika.md.
Pensionarii sunt cei care mai au astfel de documente. Nicio lege nu le interzice să folosească aceste acte, atât timp cât nu pleacă din ţară. Deci în 20 de ani niciun politician nu a considerat necesar să schimbe legea. Avocaţii de la Centrul pentru Drepturile Omului susţin însă că menţinerea acestor acte în circulaţie este anormală într-un stat de drept, iar că autorităţile ar trebui să ia măsuri, menţionează Publika.
Curtea Constituțională se va expune la toamnă privind alegerea președintelui
Curtea Constituţională se va expune pe marginea sesizării Alianţei de guvernare referitoare la alegerea şefului statului, în luna septembrie. Preşedintele Curţii, Dumitru Pulbere, a declarat, pentru Publika TV, că judecătorii trebuie să pregătească minuţios şedinţa în care va fi examinat acest subiect. Data şedinţei va fi stabilită mai târziu. La 5 aprilie curent, Alianța pentru Integrare Europeană a depus o sesizare la Curtea Constituțională privind mecanismul de alegere a șefului statului. Asta după ce, președintele interimar Marian Lupu a declarat că, deși a fost creat un grup de experți pentru a identifica soluții în acest sens, Alianța nu a găsit o formulă viabilă, susţine unimedia.
Poliția a dat de rudele moldovencei înjunghiate la Moscova
Jurnal informează că tânăra de 26 de ani, găsită înjunghiată la Moscova, se află acum într-o morgă din Moscova. Rudele fetei au fost anunțate ca să vină să ia corpul neînsuflețit al fetei. Potrivit ministerului de Externe al RM, moartea tinerei a survenit în urma loviturilor de cuțit în gât, piept și cutia toracică. Pe marginea acestui caz a fost itentat un dosar.