Unsprezece persoane care organizau vânzări fictive de maşini pe site-uri de profil, creând un prejudiciu de 50.000 de euro unui număr de 42 de victime, au fost identificaţi de poliţişti şi procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT), scrie Mediafax.
Poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate (BCCO) Alba Iulia, împreună cu procurorii DIICOT Sibiu, au făcut 14 percheziţii domiciliare în judeţele Alba, Mureş, Cluj, Vâlcea şi în Bucureşti, pentru a destructura grupul infracţional specializat în fraude informatice, se arată într-un comunicat de presă de marţi al Poliţiei Române.
Membrii grupării sunt suspectaţi că începând cu anul 2010 şi până în prezent au postat anunţuri privind vânzarea fictivă a unor autoturisme pe mai multe site-uri de profil.
Pentru inducerea în eroare a potenţialilor cumpărători, aceştia au afişat preţuri atractive şi au convins mai multe persoane să facă transferuri de bani prin Western Union. Cumpărătorii trebuiau să facă dovada posesiei unei sume de bani suficiente pentru achiziţia autoturismelor, fapt pentru care le era indicat să depună suma de bani pe numele lor şi să trimită o copie scanată după formularul de depunere, care conţinea şi codul de control al transferului.
Dacă victimele nu trimiteau copia formularului, li se trimitea un link care, după accesare, le direcţiona pe un site de phishing (site care, deşi conţinea cuvintele western union, nu aparţinea acestei companii, fiind un site fals, clonat special pentru copierea codului de control al transferului).
Odată intraţi în posesia acestui cod de control, membrii grupării au falsificat cărţile de identitate ale victimelor, prezentându-se cu acestea la ghişeele operatorilor pentru retragerea sumelor de bani, prezentând documente de identitate foarte bine falsificate.
Până în pre