România se confruntă din nou cu o procedură de infringement din partea Comisiei Europene. Privind întârzieri în legislaţia europenă pentru telecomunicaţii.
Chiar dacă nu ne ajută cu nimic, România nu este singurul stat incriminat. Un tratament similar a fost aplicat şi în cazul altor 19 state din Uniunea Europeană.
Este vorba despre Austria, Belgia, Bulgaria, Cipru, Cehia, Franţa, Germania, Grecia, Ungaria, Italia, Letonia, Lituania, Luxemburg, Olanda, Polonia, Portugalia, Slovacia, Slovenia şi Spania.
Comisia Europeană a cerut oficial informaţii de la cele 20 de state UE, care nu au anunţat, încă, măsuri de implementare integrală în legislaţia naţională a noilor reglementări europene, până la termenul limită, 25 mai, se arată într-un comunicat al Comisiei, transmite Mediafax.
Comisia nu a precizat ce modificări trebuie să adopte fiecare stat pentru a evita o nouă etapă a procedurii de infringement.
Reglementările care trebuie introduse oferă companiilor şi consumatorilor noi drepturi în privinţa telefoanelor, serviciilor mobile şi accesului la internet. Acestea includ dreptul clienţilor de a se transfera la alt operator fără a schimba numărul de telefon, dreptul la mai multă claritate în privinţa serviciilor şi o protecţie mai bună pentru datele personale online, arată Comisia, referindu-se la cele 20 de state.
Totodată, noi atribuţii de supraveghere pentru CE şi de reglementare pentru Organismul Autorităţilor Europene de Reglementare pentru Comunicaţii Electronice vor crea mai multă siguranţă în privinţa reglementărilor şi vor ajuta operatorii telecom să se dezvolte pe o piaţă paneuropeană, notează CE.
România se confruntă din nou cu o procedură de infringement din partea Comisiei Europene. Privind întârzieri în legislaţia europenă pentru telecomunicaţii.
Chiar dacă nu ne ajută cu nimic, România nu este singu