China Town va fi un loc în care oamenii de afaceri chinezi îşi vor trimite copiii la grădiniţă, în opinia directorului complexului. China Town este un semn că România a devenit o piaţă profitabilă pentru investiţii, în opinia premierului Boc. China Town este un loc în care găseşti espadrile la 6 lei, pentru locuitorii din Afumaţi şi împrejurimi.
Construcţia complexului care se va întinde pe 40 de hectare a început în august 2010, prima fază a proiectului, constând în 1240 de spaţii comerciale şi şase hectare de locuri de parcare fiind finalizată azi.
Inaugurarea s-a făcut în stil chinezesc, cu dragoni puşi în mişcare de zeci de tineri chinezi cu frizuri emo care asudau pe sub pânza acestora. Alţi tineri băteau în tobe tradiţionale, într-un ritm dictat de un coordonator destul de coleric.
Când tobele încetau, se auzea în surdină muzică tradiţională chinezească şi conversaţia comercianţilor asiatici. Sosirea premierului a fost marcată de un rapăit de tobe la comanda coordonatorului, acum mai nervos ca niciodată.
Dragonii s-au învârtit în jurul delegaţiei premierului, un tânăr român îmbrăcat în costum portocaliu de călugăr shaolin a început să facă acrobaţii, iar toată asistenţa a fost acoperită de confetti care s-a lipit instantaneu de pielea asudată a invitaţilor.
Premierul Boc a fost aşezat pe un scaun, sub un baldachin, alături de mai mulţi oameni de afaceri chinezi. Câteva ventilatoare pulverizau apă peste premier şi lumea bună pentru a face şederea suportabilă.
"Aşa cum am promis la inaugurarea acestui şantier, am reuşit să finalizăm prima etapă de investiţii la China Town. A fost extrem de greu, dar am avut sprijinul total şi necondiţionat al preşedintelui Consiliului Judeţean Ilfov, domnul Cristache Rădulescu", a început discursul directorul general al complexului, Johnny Weng, fiind deseori întrerupt de aplauzele furtunoase al