Viaţa Marianei, o fetiţă de etnie romă şi maghiară, pe care nimeni nu o dorea în România, s-a schimbat în anul 2004 când a fost adoptată de o familie sufletistă din Italia.
CITEŞTE ŞI:
A „înflorit" alături de familia adoptivă din Texas
O fetiţă, născută cu cocoaşă şi abandonată la Braşov, a devenit un copil normal datorită părinţilor adoptivi
Din copil cu retard mintal, a ajuns elev premiant
Mariana Boldizsar s-a născut în 15 aprilie 2000, la Maternitatea din Rupea şi tot acolo a fost abandonată de mama sa imediat după naştere. Din primele ei zile de viaţă, Maria avea să trăiască un coşmar: lipsa unei familii iubitoare.
Din maternitate a fost transferată în Leagănul din Braşov, unde a rămas până la vârsta de 11 luni, apoi, timp de doi ani a crescut în familia unui asistent maternal din Râşnov. Însă nu s-a putut bucura de sprijin prea mult timp, pentru că cea care o îngrijea a plecat la muncă în Italia. Mariana a fost plasată apoi la un alt asistent maternal, care mai avea în grijă o fetiţă mai mare, bolnavă de autism, unde ar fi probabil şi astăzi dacă nu ar fi avut şansa să fie adoptată în 2004, ca un caz de excepţie.
Doreşte să devină artistă
Viaţa micuţei Mariana s-a schimbat din momentul în care a intrat în familia sufletistă de profesori universitari din Italia, Alesandra şi Andrea. Fetiţa are acum 11 ani, este o elevă silitoare, are mulţi prietenei şi visează să devină artist plastic.
„Mariana era o fetiţă mică şi firavă. În aceşti ani s-a transformat într-o minunată fată. A frecventat clasa a V-a elementară şi în septembrie îşi va continua studiile într-o şcoală de profil. Fiica noastră este o elevă bună şi doreşte să devină pictoriţă. Este mereu veselă, are multe prietene şi este sociabilă. Suntem bucuroşi de alegerea făcută şi ne dorim ca şi alţi soţi din Italia să poată adopta copii din România. Micuţii