Regizorul ultimei părţi din \"Harry Potter\" vorbeşte pentru EVZ despre sfârşitul eroilor de la Hogwarts. Sursa: HEPTA
Când David Yates a fost cooptat pentru a regiza "Harry Potter şi Ordinul Phoenix" (2007), fanii seriei s-au uitat imediat la CV-ul său încărcat cu producţii de televiziune şi s-au temut că nu va fi capabil să se ridice la înălţimea marilor ecrane.
Cinci ani şi patru filme mai târziu, spectatorii din toată lumea pot răsufla în sfârşit uşuraţi. Regizorul britanic s-a descurcat de minune şi a pus punct în mod grandios aventurilor eroilor de la şcoala de magie Hogwarts. Într-un interviu acordat EVZ, David Yates vorbeşte despre cât de dificil i-a fost să transpună pe peliculă complexitatea personajelor din cărţile autoarei J.K. Rowling.
Care a fost cel mai atrăgător aspect legat de finalul "Harry Potter"?
Cel mai interesant lucru legat de "Harry Potter şi Talismanele Morţii Partea a II-a" e că încheie povestea. Ajungem la sfârşit. "Harry Potter şi Talismanele Morţii Partea I" şi restul filmelor din serie mi s-au părut ca nişte LP-uri, ca nişte albume. Au avut un caracter oarecum episodic. Chiar dacă au avut scene foarte bine realizate, s-au terminat cu virgulă. Întotdeauna aveau un sfârşit de genul "vom reveni şi vom vedea atunci ce se va mai întâmpla". E ceva inevitabil pentru poveştile care curg. În schimb, "Harry Potter şi Talismanele Morţii Partea a II-a" are un sfârşit în adevăratul sens al cuvântului. Spectatorii ajung astfel în cel mai interesant punct al unui film, când îşi spun "Povestea s-a încheiat. O înţeleg acum pe deplin". Cercul s-a încheiat, iar ăsta a fost cel mai plăcut aspect legat de "Harry Potter şi Talismanele Morţii Partea a II-a".
EVZ: În timp ce "Partea I" s-a axat pe personaje, în "Partea a II-a" efectele speciale au jucat un rol esenţial. V-a plăcut să lucraţi cu tehnolog