Cele mai căutate specializări de la Univeristatea Bucureşti sunt Limbi Moderne Aplicate, unde concurenţa este de 69,9 candidaţi pe un loc, Studii americane, cu 23,9 candidaţi pe un loc, Portugheză, cu 18,5 candidaţi pe un loc şi Administrarea afacerilor, cu 16,65 candidaţi pe un loc.
Specializarea Limbi Moderne Aplicate este tot mai atractivă pentru că studenţii acestei secţii studiază limbile engleză şi franceză cu alte obiective decât învăţământul, potrivit site-ului insituţiei.
Absolvenţii vor putea lucra în mediile de afaceri şi în administraţie, ca referenţi de specialitate (terminologi, traducători specializaţi în drept, economie, finanţe, interpreţi, documentarişti) în întreprinderi de comerţ exterior sau industriale. Noutatea pe care o aduce această secţie este că absolvenţii ei vor studia limbile străine pornind de la lexicul specific administraţiei şi afacerilor. Cei patru ani de studii sunt împărţiţi în două cicluri. Pe parcursul primului ciclu studenţii îşi aprofundează şi lărgesc cunoştinţele de limbi străine şi dobândesc noţiuni de drept, economie, ştiinţa informării şi traductologie. Ciclul al doilea este consacrat unei specializari mai nuanţate. O pondere importanta este acordata cursurilor optionale de profil.
Înscrierea la admitere la facultăţile Universităţii din Bucureşti a avut loc între 8 şi 18 iulie. Peste 20.000 de candidaţi şi-au depus dosarele în această sesiune, pentru admiterea la studii universitare de licenţă, cu o medie de patru candidaţi pe locurile de la buget. Universitatea Bucureşti a scos la concursul din vara acestui an 4.555 de locuri bugetate şi alte 6.495 de locuri cu taxă.
Potrivit datelor centralizate de Universitatea Bucureşti, cei mai mulţi candidaţi au fost înscrişi la Facultatea de Administraţie şi Afaceri - 9,86 candidaţi pe un loc, iar cea mai căutată specializare a facultăţii este Administr