La nivel naţional, judeţul Vaslui se află pe locul trei în ceea ce priveşte numărul beneficiarilor.
Constantin Mititelu, din Bogdana, nu şi-a permis să îi cumpere fetiţei un calculator din veniturile sale. Singura care aduce bani în casă este soţia, care lucrează la o fabrică de confecţii pentru 600 de lei pe lună.
Pentru că mai are doi copii, bărbatul s-a încadrat în condiţiile impuse de Ministerul Educaţiei în legătură cu veniturile pe membru de familie, care nu trebuie să depăşească 150 de lei. Lui Constantin Mititelu i-au fost de ajuns cei 200 de euro. „Nu am luat un calculator mai performant, pentru că nu aveam diferenţa de bani. Sunt mulţumit şi cu acesta şi sunt convins că fetiţa mea va fi cea mai fericită, deoarece îşi dorea demult un calculator“, a spus bărbatul.
Unii cu ofertele, alţii cu refuzurile
Profitând de acest program, unele magazine de calculatoare au sărit în ajutorul clienţilor cu oferte chiar şi la varianta cea mai ieftină. Spre exemplu, pe geamurile unui magazin situat în centrul oraşului a fost lipit un afiş prin care clienţii sunt anunţaţi că la un calculator de 200 de euro se oferă o pereche de boxe gratuit, iar la un PC cu o configuraţie mai bună este bonus o cameră web.
Alte magazine nu au mai participat însă la program, nemulţumite de vânzările pe care le-au făcut în trecut. „Anul trecut a fost ultimul an în care ne-am mai înscris în program. Nu merită şi nici nu se dau banii la timp. În Vaslui sunt prea multe magazine, aşa că nu se poate vorbi de vânzări extraordinare“, a declarat Lucian Herghelegiu, reprezentantul unui astfel de magazin.
Locul 3 pe ţară
Potrivit Ministerului Educaţiei, judeţul Vaslui ocupă poziţia a treia la nivelul ţării în ceea ce priveşte numărul beneficiarilor acestui program, cu 1.303 elevi, faţă de 1.368 anul trecut. Pe primul loc se situează Iaşiul