Din cei 321 de profesori care au susţinut examenul de titularizare, aproape jumătate au obţinut note sub 5.00. Corigenţii la titularizare au toate şansele să ocupe posturi de suplinitori şi să nenorocească clase întregi de elevi.
Rezultatele obţinute la examenul de titularizare 2011 din Teleorman sunt cele mai proaste din ultimii ani. Din cei 321 de profesori care au intrat în examen, 143 au luat note mai mici de 5.00 şi doar 66 au luat note peste 7.00, intrând astfel în cursa pentru ocuparea unei catedre titularizabile. Faptul că 44% dintre candidaţii la titularizare au arătat că sunt corigenţi la materiile pe care doreau să le predea a dezamăgit până şi conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean Teleorman care nu se aştepta la rezultate aşa de proaste. „ Aceşti cetăţeni sunt absolvenţi de diferite facultăţi care nu şi-au propus să facă o carieră în învăţământ şi nu s-au pregătit pentru asta. Au vrut doar să ocupe un post în învăţământ, în lipsă de altceva. Rezultatele au arătat că sunt slab pregătiţi. Au dat dovadă de lipsă de respect faţă de sistem, dar şi faţă de ei înşişi” a spus inspectorul general Constantin Amarie.
Faptul că aproximativ jumătate dintre corigenţii la titularizare au avut totuşi de-a face până acum cu munca la catedră ocupând posturi de suplinitori, este cu atât mai îngrijorător. „Este cu atât mai grav că unii dintre ei sunt oameni care au predat, un an, doi, opt în învăţământ. Din bun simţ, ar fi trebuit să nu se prezinte la acest examen”, a adăugat şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean Teleorman. Sfatul conducerii ISJ pentru profesorii care au luat sub 5,00 este să se apuce temeinic de învăţat sau să se îndrepte către alte cariere. „ Dacă nu pun burta pe carte nu au ce să caute în învăţământ” a mai spus Constantin Amariei.
De vină au fost subiectele
Din cauza rezultatelor slabe , cei mai mulţi dintre dascăli