Dacă în basme Făt-Frumos învinge cu precizie matematică Zmeul şi pleacă acasă cu fata, în filme lucrurile se mai complică. Ilenele Cosânzene de celuloid, ca şi cele din viaţa reală, de altfel, plâng pe umărul lui Făt-Frumos, dar se îndrăgostesc mai întotdeauna de Zmeu. Asta pentru că un băiat rău face cât zece buni.
Oricât de om de treabă era Bobby Ewing, simpatic, frumos, cinstit, fidel, mai mult ca sigur că aducea tot salariul acasă, numărând banii până la ultimul cent în pălmuţa Pamelei, nu-şi petrecea nopţile nici la cârciumă, nici la femei, dacă întrebi astăzi, la atâtea decenii distanţă de la debutul serialului „Dallas" din 1978, de cine îşi aminteşte publicul răspunsul va veni foarte prompt: de diabolicul JR. Până şi cei care nu se născuseră pe vremea aceea şi nu au văzut nici măcar un singur episod ştiu de la mame şi bunici povestea ticălosului magnat texan, cu pălărie de cowboy. Vorbind despre succesul personajului său, actorul Larry Hagman, care a fost pentru o vreme chiar imaginea unei mari companii petroliere, declara nu cu multă vreme în urmă că JR l-a învins până şi pe Ceauşescu şi că dacă românii au ieşit în dcembrie 1989 în stradă asta s-a petrecut şi pentru că oamenii „mirosiseră" binefacerile capitalismului văzând faimosul serial. „Difuzarea „Dallas-ului“ în România comunistă, în încercarea de a arăta cât de corupt e capitalismul american, s-a sfârşit cu punerea la zid a dictatorului. Într-un fel, se poate spune că JR Ewing l-a împuşcat pe Ceauşescu", şi-a lăudat Larry Hagman personajul. Asta înseamnă că JR a făcut totuşi o faptă bună la „viaţa" lui.
„Piratul" Falconetti
Un alt celebru băiat rău care s-a pricopsit cu una dintre cele mai cunoscute reclame a fost William Smith cel care l-a interpretat pe funestul Anthony Falconetti din seria „Om bogat, om sărac", faimos pentru faptul că avea un plasture ca de pirat pe ochi ş