Medicii de la spitalul Letterkenny General din Irlanda au fost uimiţi neplăcut de un medic rezident, absolvent al Facultăţii de Medicină din Bucureşti, care nu a reuşit să ia pulsul unui pacient, scrie Irish Times.
Asia Ndaga (31 de ani) a absolvit Universitatea de Medicină şi Farmacie "Carol Davila" în anul 2008, iar la 1 iulie 2010 a fost angajată la spitalul Letterkenny General din Irlanda.
Cum fac bani negri unii medici de familie: un milion de pacienţi inventaţi doar în Bucureşti
Un medic din Bucureşti s-a sinucis prin injectarea unui cocktail de somnifere
După ce doctoriţa a greşit de mai multe ori diagnosticul şi nu a reuşit să prescrie doza adecvată de medicamente unor pacienţi, conducerea spitalului a început să fie îngrijorată de "slabele" cunoştinţe medicale ale femeii şi a demarat o anchetă.
Astfel, au aflat că a fost nevoie de o asistentă medicală care să o ajute pe Asia Ndaga să declare moartea unui pacient sau să scrie documentele pentru transferul unui pacient la Dublin.
În august 2010, doctorul Ken Mulpeter, medic geriatru la spital, a dus-o pe Asia Ndaga la un pacient cu o afecţiune pulmonară şi bătăi neregulate ale inimii şi i-a cerut să îi ia pulsul. Ea a pus degetele deasupra încheieturii şi a declarat că pulsul are un ritm normal.
"Am fost şocat şi i-am cerut să îi ia pulsul pacientului la picior. Ea şi-a pus două degete în nişte zone ale piciorului unde nu simţi pulsul", a afirmat doctorul.
Potrivit acestuia, studenţii la medicină învaţă să ia pulsul unui pacient încă din anul doi.
Totodată, femeia nu a fost capabilă să spună de cât oxigen dispunea bolnavul, deşi acest lucru era afişat pe masca de oxigen şi pe un dispozitiv aflat pe un perete de lângă patul pacientului.
Doctoriţa Asia Ndaga nu a fost capabilă nici să facă un istoric medical al pacientului,