Tinerii din Oradea care vor să învețe cum se ține un discurs sau pur și simplu vor să-și dezvolte personalitatea și să scape de inhibiții s-au înscris în clubul Toastmasters. De la manageri de vânzări la studenți, orădenii cred că prin exercițiile propuse pot învăța cum să se impună în orice situație.
La prima vedere, Toastmasters este un fel de școală pentru lideri. O școală în care ți se vând ponturi despre cum să fii un bun orator și cum să ții discurs în public, fără să te bâlbâi sau să te încurci. În realitate, Toastmasters se adresează tuturor celor care sunt interesați de dezvoltare personală iar experiența are aplicabilitate în orice domeniu din viață sau din carieră. "Pornim de la conceptul că experiența o acumulezi acasă. Aici înveți să te exprimi" explică coordonatorul Eugen Antal
El a dezvăluit pentru cititorii Adevărul câteva ponturi pentru cei care vor să țină un discurs în public. "În primul rând trebuie să-și cronometreze "ă"-urile și pauzele din timpul discursului. În al doilea rând trebuie să-și numere bâlbele și să-și evalueze greșelile gramaticale care atrag întotdeauna atenția. Apoi trebuie să stăpânească limbajul non verbal", explică Eugen."
Marele secret pentru a-și învinge timiditatea este să iasă în față și să vorbească, altfel nu vor scăpa de ea", mai spune el.
De altfel, specialiștii atrag atenția că trebuie să ții 100 de discursuri în public (indiferent din cine e format auditoriul) pentru a putea apoi să ai un discurs bun.
Vezi astăzi în Adevărul de Transilvania
cum au reușit tinerii să-și îmbunătățească relația cu șefii după toastmaster