Cele 32 de grade Celsius sunt cu mult mai greu de suportat în bucătărie decât pe terasă. În timp ce turiştii şi localnicii îşi potolesc setea sub umbrelă, cu o băutură rece în aşteptarea prânzului, bucătarii trebăluiesc pe lângă plitele încinse. Pentru a le face viaţa mai uşoară în aceste zile caniculare, unii proprietari de restaurante au montat în bucătării aparate de climatizare şi le asigură fructe şi lichide
Cum e să stai lângă cuptor, când afară temperaturile sunt mai ceva ca-n luna lui Cuptor. Ieri, la orele prânzului, termometrele indicau la Braşov 32 de grade Celsius la umbră, o temperatură nu foarte uşor de suportat de cei aflaţi pe stradă şi mai ales de persoanele care sunt de meserie bucătari şi sunt nevoite să stea lângă plitele încinse. Un astfel de exemplu este o clătitărie din centrul oraşului, unde plita pe care se coc foile stă cât e ziua de lungă în priză. Pentru a le face atmosfera mai suportabilă angajaţilor, proprietara clătităriei a montat o serie de aparate de climatizare, dar le asigura şi un meniu adecvat. „În această perioadă, pe care totuşi o aşteptăm 7 luni din an, ne-am asigurat sisteme de ventilaţie, de aer condiţionat. În plus, ne programăm şi un meniu adecvat: folosim apă cu lămâie şi multe fructe: pepene roşu, struguri, mere, pentru a avea aportul necesar de vitamine”, a declarat Gabriela Urse, proprietar de clătitărie.
Braşovenii ies la terase după ora 20.00, până la 1 noaptea
Începând cu acest an, la terase, clienţi sunt foarte puţini în timpul zilei, majoritatea alegând să iasă seara din case.
„Am observat în acest an că şi-au făcut un obicei ca atunci când temperaturile sunt foarte ridicate să vină seara la terase, după ora 20.00 până la 1 noaptea. Noi ne-am adaptat şi sperăm să ne fie cald în continuare”, ne spune Gabriela Urse.
Proprietarii căuta tot felul de metode pentru a a