Străinii vin în România pentru că dentiştii noştri sunt mai ieftini, iar românii pleacă în străinătate pentru că vor să beneficieze de servicii medicale de calitate.
Încrederea românilor în serviciile medicale oferite în spitalele din ţară scade de la o zi la alta, iar numărul celor care aleg să plătească ceva mai mulţi bani numai ca să beneficieze de tratamente de calitate în clinicile private din străinătate creşte încet, dar sigur.
Anul trecut, circa 10.000 de români şi-au căutat sănătatea prin state precum Israel, Ungaria, Austria sau Germania, potrivt estimărilor companiei Seytour Medical Tourism.
Ce-i determină pe co naţionalii noştri să devină clienţii agenţiilor de turism medical? Răspunsul oferit de Răzvan Nacea, directorul executiv al agenţiei specializate în turismul medical Seytour Medical Tourism, este unul anticipat: lipsa încrederii în sistemul medical românesc şi obişnuinţa de a a beneficia de servicii de sănătate de bună calitate.
Românii îşi mai pot achiziţiona pachete turistice de sănătate şi de la divizia de turism medical a Perfect Tour, Premium Health Solutions Austri.
La nivel global, turismul medical este cel mai dinamic sector de călătorii, cu o rată de creştere estimată la 30% anual. Şi în România evoluţia acestei nişe este impresionantă.
Anul acesta, Nacea se aşteaptă ca circa 20.000 de români să îmbine verificarea stării de sănătate cu o sesiune de shopping în străinătate, mai ales că, bunăoară, Bruxelles-ul şi-a propus să reglementeze turismul medical.
De ce servicii poţi să beneficiezi
Pachetele turistice oferite de agenţii acoperă o plajă mai largă: de la consultaţii şi investigaţii medicale, până la operaţii complicate şi de la sesiuni de îngrijire corporală şi fitness până la operaţii estetice dintre cele mai variate.
"A vinde săn