Manifestarea va avea loc în ultimele zile ale lunii iulie.
Staţiunea arădeană Moneasa va găzdui, în zilele de 30 şi 31 iulie, cea de-a XI-a ediţie a tradiţionalului festival al clătitelor. Organizatorii au anunţat că vor veni cu surprize care vor evidenţia ediţia din acest an.
Şcoala clătitarilor
Sloganul ediţiei cu numărul XI va fi „clătite vestite", oarecum în ton cu tradiţia instaurată la Moneasa de mai bine de un deceniu în jurul gustoaselor preparate. Inedit va fi faptul că anul acesta, la Moneasa va funcţiona şi o veritabilă şcoală pentru a-i învăţa pe cei dornici să prepare clătite. Vor fi, în afară de aceasta, ca de obicei, zeci de standuri ale unor primării din judeţ, ale poliţiei locale şi ale unor ONG, unde vor fi preparate mii de clătite pentru vizitatorii staţiunii Moneasa. Organizatorii se aşteaptă ca peste 10.000 persoane să vină să deguste clătitele festivalului. Actorul Zoltan Lovas, directorul festivalului clătitelor, a promis că pentru aceştia vor fi gătite exact 13.000 clătite. Însă festivalul clătitelor va însemna mai mult decât un deliciu gastronomic. Consiliul Judeţean Arad va finanţa programele culturale cu care oaspeţii staţiunii Moneasa se vor putea delecta în cele două zile ale festivalului. Moneasa este cea mai importantă staţiune montană din judeţul Arad şi una dintre cele mai frumoase din Munţii Apuseni.
Aceasta este renumită prin băile sale termale şi aerul puternic ionizat. Efectul apelor tămăduitoare dăinuieşte de pe vremea romanilor. Cu toate acestea, istoria Monesei are puţin peste 100 de ani, când, în data de 13 mai 1886, Ministerul de Interne Imperial de la Viena i-a atribuit statutul de staţiune balneară. Staţiunea Moneasa s-a dezvoltat în perioada interbelică şi este cunoscută pentru efectele sale tămăduitoare. După 1990, bazele de tratament şi hotelurile riscau să rămână ruine. Staţiunea a fost pri